Çeçenistan, Suriye ile İşbirliğine Hazır Olduğunu bildirdi

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov Suriye’nin terörle mücadelede ortak bir devlet olduğunu belirtirken, ülkesinin teröre karşı savaşında Suriye ile işbirliğine hazır olduğunu vurguladı.

Rus Sputnik Ajansının bugün aktardığı açıklamalarında Kadirov; Çeçenistan’ın Suriyeli askerleri Çeçenistan’da özel eğitim kamplarında eğitmeye hazır olduğunu söyledi.

Kadirov Suriye’de Çeçen askeri eğitmenlerin bulunmadığını ifade ederken bu meselenin, Rusya Başkanı Vladimir Putin’e işaretle yüksek komutana tabi olduğunu söyledi.

Kadirov, Suriyenin Çeçenistan için müttefik bir ülke olduğunu ve orada teröristlerin cirit attıklarını ve kendilerinin de terörizmle mücadelenin bir parçası olduklarını, Suriye’de teröristlerin öldürülmesinin Çeçenistan ve Rusya’da terörizme karşı da işi kolaylaştıracağını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.