Çek Cumhuriyetinin Şam Büyükelçisi: Avrupalılar Teröre Karşı Savaşında Suriye’nin Yanında Olmalıdır.

  • 25 Mart 2015
  • 737 kez görüntülendi.
Çek Cumhuriyetinin Şam Büyükelçisi: Avrupalılar Teröre Karşı Savaşında Suriye’nin Yanında Olmalıdır.

Suriye Ulusal Uzlaşma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Haydar bugün Çek Cumhuriyetinin Şam Büyükelçisi Eva Felipe ile görüşmesinde Suriye’deki kriz konusunda uluslar arası düzeyde herhangi bir değişimin pratikte görülmesi gerektiğinin altını çizdi.

Haydar değişimin ciddi ve dürüst politikalarla pratikte sergilenmesi gerektiğine vurgu yaparken, zamanın da bu konudaki önemine dikkat çekti.

Avrupalıların teröre karşı savaşında Suriye hükümetinin yanında olmaları gerektiğine işaret eden Haydar; Suriye hükümeti ve dostlarının terör ve radikalliği bertaraf etmede uygar projesi ile ABD ve müttefiklerinin yıkım, radikallik ve terörü yayma projesi arasında mevcut zaman yarışına işaret etti.

Bakan Haydar; Batılıların, kimi tafraların teröre desteklerine örtü teşkil etme amacıyla ‘ılımlı muhalifler’ adını verdikleri şahsiyet yada grupların ABD’nin edatlarından başka bir şey olmadıklarını idrak etmeleri gerektiğini belirtti.

Söz konusu şahsiyet ve silahlı grupların Suriye’de nasıl radikal terör örgütleri saflarına geçtiklerine dikkat çeken Haydar; bunların kendi çıkarları ve onlara ödenen para karşılığında kiralık terör çetelerinden başka bir şey olmadıklarının görüldüğünü ifade etti.

Görüşmede Çek Cumhuriyeti Şam Büyükelçisi Felipe Suriye’nin sahip olduğu konum ve oynadığı kilit role dikkat çekerken, Avrupalı devletlerin Suriye hükümetini teröre karşı savaşında desteklemeleri gerektiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.