Celali: ABD, güvenilmez olduğunu ispatladı

  • 07 Eylül 2018
  • 1.642 kez görüntülendi.
Celali: ABD, güvenilmez olduğunu ispatladı

İran ile Avrupa parlamento ilişkileri grup başkanı Kasım Celali, ABD’nin uluslararası yasalara aykırı tavırlarıyla, güvenilmez olduğunu ispat ettiğini belirtti.

İran ile Avrupa parlamento ilişkileri grup başkanı Kazım Celali, perşembe günü Belçika parlamentosu başkanı ile yaptığı görüşmede, Beram nükleer anlaşmasının AB’nin büyük kazanımı olduğunu kaydederek, Avrupa’nın Amerika’nın Bercam’dan yasa dışı çıkışı ardından kendi haysiyetini korumak için pratik ve etkin adımlarla Bercam’ı koruması gerektiğini ifade etti.

İran ile Avrupa ilişkilerine halel getirmek için yürütülen bazı çabalara değinen Celali, “Trump’ın akıl ve mantık dışı uygulamaları yanısıra Siyonist rejim ve Arabistan maşaları, İran ile Avrupa ilişkilerine darbe vurmak istiyor”diye kaydetti.

Belçika parlamento başkanı Zakfriad Brak da söz konusu görüşmede ABD başkanı Trump’ın Bercam’dan tek taraflı çıkışına işaretle şöyle dedi: İran İslam cumhuriyeti Bercam konusunda sansasyonel bir harekette bulunmadı ve çok mantıklı ve yasalara uygun hareket etti.”dedi.

Avrupa’nın siyasetlerinin Amerika’dan bağımsız olduğunu kaydeden Belçika parlamentosu başkanı, İran, Belçika ve AB’nin ekonomik alanlarda birbirine ihtiyaçları olduğu ve birbiriyle işbirliği yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.