Celali: İslam ülkeleri terörizmle mücadelede ortak adım atmalılar

  • 12 Ocak 2017
  • 1.157 kez görüntülendi.
Celali: İslam ülkeleri terörizmle mücadelede ortak adım atmalılar

İran İslami Şura Meclisi Araştırmalar Merkezi başkanı Kazım Celali, İslam ülkelerinin terörizm ve radikalizmle mücadelede vahdet içinde ortak hareket etmeleri gerektiğini belirterek; İslam ülkeleri meclislerarası birliğinin gelecek toplantısının Müslüman ülkelerin vahdet nidasının dünyaya duyurulması yeri olacağını bildirdi.

Kazım Celali, dün Mali Meclis Başkanı İsaka Seyidibe ile Tahran’da yaptığı görüşmede, Mali’de düzenlenen İslam ülkeleri meclislerarası birliği konferansına  temasla, İran’ın   sözkonusu konferansın en iyi şekilde düzenlenmesi için elinden gelen yardımı göstereceğini söyledi.

Celali, üye ülkelerin işbirliği ve koordinesiyle  bu konferansın en üst düzeyde gerçekleşmesini ve İslam ülkeleri için güzel sonuçlar vermesini  temenni etti.

Sözkonusu görüşmede Mali meclis başkanı da, Ayetullah Rafsancani’nin vefatı münasebetiyle taziyelerini bildirirken, iki ülke arasında parlamento ilişkilerinin ikili ilişkilerin  güçlenmesi ve gelişmesinde önemli bir adım olacağını söyledi.

Malili yetkili, İran’ın İslam ülkeleri arasında ve de İslam ülkeleri meclisler birliği arasında özel konuma sahip olduğunu belirterek, ”İran büyük bir ülkedir ve  her zaman bölge ve dünyada  barışın sağlanması için çaba göstermiştir’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.