Cemal El-Hudari: İşgal Rejiminin Uyguladığı Savaş ve Ambargo Gazze’de Hayatı Cehenneme Çevirdi…

  • 22 Aralık 2014
  • 928 kez görüntülendi.
Cemal El-Hudari: İşgal Rejiminin Uyguladığı Savaş ve Ambargo Gazze’de Hayatı Cehenneme Çevirdi…

Kuşatmaya Karşı Halk Komitesi Başkanı milletvekili Cemal El-Hudari, işgal rejiminin Gazze’ye karşı başlattığı barbar ve vahşi savaşlarla; insani, ahlaki ve hukuki dayanaktan yoksun bir şekilde uyguladığı ambargonun Gazze’deki olumsuz insanı durumu daha da kötüleştirdiğini ve işgal nedeniyle zaten sıkıntı çeken Filistinlilerin hayatını cehenneme çevirdiğini söyledi.

Cemal El-Hudari konuya ilişkin bugün (22 Aralık Pazartesi) bir basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan açıklamada El-Hudari: “İki milyona yakın Gazzelinin bir milyonu başta Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) olmak üzere uluslararası kurum ve kuruluşlarla Arap ve İslam ülkelerinden gelen yardımlara bağlı olarak yaşıyor. İşsizlik oranı %60’ı geçerken, daha önce 200 bin olan işsizlerin arasına 130 bin kişi daha katıldı” dedi.

Uluslararası kurum ve kuruluşlara çağrıda bulunan El-Hudari, Gazze’yi kesin bir yıkımdan kurtarmak için kuşatmanın kaldırılmasını, sınır kapılarının açılmasını, ihracat ve ithalata izin verilmesini sağlamalarını istedi.

Gazze halkına yardım eden bütün çevrelere teşekkür eden El-Hudari, insani ihtiyaçların fazla olması nedeniyle daha fazla yardım etmelerini talep etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.