Cenin’de Çıkan Çatışmalarda 15 Filistinli Yaralandı…

  • 16 Aralık 2014
  • 806 kez görüntülendi.
Cenin’de Çıkan Çatışmalarda 15 Filistinli Yaralandı…

Batı Yaka’nın Cenin şehrine bağlı Zebube beldesinde çıkan çatışmalarda işgal güçlerinin yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba, sis bombası ve plastik mermi kullanması sonucu biri kadın 15 Filistinli vatandaşın yaralandığı belirtildi.

Görgü şahitlerinin verdiği bilgiye göre, işgal güçlerinin birkaç askeri araçla Zebube beldesini basıp Filistinlileri tahrik etmesi üzerine Filistinli gençler de işgal askerlerine karşı koymaya başladılar. Gençlerin toplanmasını engellemek ve onları dağıtmak için yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba, ses bombası ve plastik mermi kullanan işgal güçleri biri kadın 15 kişinin yaralanmasına neden oldular.

Kaynaklar, atılan gazlardan birinin bir evin penceresinden içeri düşmesi üzerine evde bulunan çocuklarla annelerinin fenalaştığını ifade ettiler.

Diğer taraftan Kudüslü Esir ve Tutuklu Aileler Komisyonu Başkanı Emced Ebu Asab işgal güçlerinin Aralık ayı başından şimdiye kadar 30’u çocuk 115 kişiyi tutukladığını söyledi.

Emced yaptığı açıklamada, bunlardan 79’unun evlere yapılan baskınlarda, 36’sının askeri barikatlarda tutuklandıklarını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.