Cevad Zarif: ABD artık yapayalnız kalmıştır

  • 10 Kasım 2018
  • 1.622 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: ABD artık yapayalnız kalmıştır

Bugün sabah saatlerinde Tahran Radyosu’na konuşan Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, nükleer anlaşmanın son durumuyla ABD’nin bu konuda İran’a karşı dayatmaya çalıştığı yaptırımları yorumlayarak, “Bana göre, ABD artık dünyada yalnız kalmıştır, açık şekilde ortada olan konu ise AB ile ABD’nin nükleer anlaşma meselesinde tamamen fikir ayrımında olmasıdır.” ifadelerinde bulundu.

Avrupa’nın da taahhütlerini daha yerine getirmediğini bildiren Zarif sözlerini şöyle sürdürdü: ABD’nin davranışları tüm küresel ilkelere aykırı. Bu da ABD’nin bir tek zor kullanma mantığına uyduğunu gösteriyor. Ancak aşırıya kaçarsa ters sonuç verecek. Nitekim ki bu nedenlerden dolayı da dünya artık ABD’nin rehinesi olmayı istemiyor.

Dışişleri Bakanı konuşmalarının bir diğer kısmında ise şu ifadelere yer verdi: ABD Başkanı’nın nükleer anlaşmadan dolayı tarihte en ağır şekilde dolandırıldıklarını iddia etmesi bu anlaşmanın ABD’nin küresel çapta İran’a karşı tasarladığı komploları ortadan kaldıracak şekilde yapıldığını açığa çıkarıyor.

Zarif ilaveten şöyle dedi: Günümüzde dünyadaki ülkeler dolar kurunu ticari ilişiklerde devre dışı bırakmaya çalışıp kendi milli para kuruyla ticaret yapmayı planlıyor, ki bu da ABD tarafından uygulanan politikaların başarısız kaldığını ispatlıyor. ABD artık ekonomisiyle doları askeri güce dönüştürmeye çalışıyor ancak epey zor bir iş olsa da dünya bunun karşısında durmak istiyor. Fakat onların bize karşı ekonomik ve askeri baskısı bir anda ortadan kalkmasa da bizim izlediğimiz diplomasinin sanatı bu gerçeği siyasi açıdan yumuşatıp kontrol altına almaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.