Cevad Zarif: ABD’li yetkililerle görüşmeyeceğim

  • 14 Temmuz 2017
  • 1.041 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: ABD’li yetkililerle görüşmeyeceğim

New York’a ayak basan Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bu ülkede yapacağı görüşmelerle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

New York’a girer girmez gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, “Nükleer anlaşmaya varmak dışında başka bir çözüm yolu ortada yoktu ve kanaatimce sonunda da herkes bu anlaşmanın getireceği sonuçların tüm tarafların menfaati yönünde olacağını görecek. Çok taraflı bir anlaşmada her zaman olduğu gibi taraflar istedikleri her şeye varamazlar bu yüzden zor müzakereler sonucu ulaşılan bu anlaşmanın herkes tarafından doğru şekilde uygulanmasını bekliyoruz” ifadelerinde buulndu.

ABD’nin anlaşmaya dair yaptığı sorumsuzluklarına da değinen Zarif, sözlerini şöyle sürdürdü: En düşük bağlılık performansına sahip Amerika, anlaşmanın gerçek içeriğine uyumlu hareket etme açısından büyük bir yenelgiye uğramıştır. Buna rağmen bu anlaşmanın devamlılığı için tavırlarını değiştirmeleri gerektiğini düşünüyorum.

Dışişleri Bakanı ABD’nin İran’ın Irak ve Suriye’yi karıştırmasına ilişkin ileri sürdüğü ithamlarına yöneltilen bir soruya “Bölgede karşılaştığımız kabus, aslında ABD’nin uzun yıllardan beri uyguladığı tedbirsiz politikaları sonucu ortaya çıkmıştır ki beklendiği gibi de terör ve aşırıcılığın daha da gelişmesine neden olmuştur” şeklinde yanıtladı.

Amerika yolculuğundaki programları hakkında bilgi veren Zarif, şöyle dedi: Dünyanın önde gelen politik isimleriyle yapacağımız toplantıda kalıcı kalkınma programının amaçlarını görüşüp bu ülkede önemli olan düşünce merkezleri ve kamuoyu üzerinde büyük bir etkiye sahip olan basın kuruluşları ile farklı karakterlerle bölgesel ve küresel konular üzerinde fikir alışverişinde bulunacağız. Bunun yanında Amerikan mevkidaşımla hiçbir şekilde görüşmeyeceğiz. Geçenlerde de eski ABD Dışişleri Bakanı’yla yaptığımız tüm ikili görüşmeler hep nükleer konular üzerindeydi. ABD’li yetkililer yerine bu ülkenin politikalarında önemli bir etkiye sahip aydınlarla görüşmeye çalışacağım.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.