Cevad Zarif: ABD’nin ekonomik terörizmi Ä°ran halkını hedef alıyor

  • 06 Eylül 2019
  • 959 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: ABD’nin ekonomik terörizmi Ä°ran halkını hedef alıyor

DışiÅŸleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD’nin bağımsız ülkelere karşı ekonomik terörizminin sıradan insanları hedef aldığını belirtti.

ABD Hazine Bakanlığı yaptırım bağımlılığının devamında, İran ile ilgili yeni kişiler ve firmaları yaptırım listesine ekledi.
Bakan Zarif bugün ABD’nin Ä°ran milletine yönelik yeni yaptırımlarını kınayan Küba DışiÅŸleri Bakanı’nın twitine gösterdiÄŸi tepkide, ABD’nin Küba, Çin, Rusya,Suriye, Ä°ran ve diÄŸer ülkelere karşı ekonomik terörizminin genellikle sivilleri hedef aldığını, Washington’un masum insanları korkutarak, kendi illegal siyasi hedeflerine ulaÅŸmak istediÄŸini yazdı.
Bakan Zarif attığı twitte, ABD’nin bağımsız ülkelere yaptırımının yanısıra, korsanlık, ÅŸantaj ve rüşvete de yöneldiÄŸini ifade etti.
Zarif ayrıca, Küba’ya Ä°ran’a desteÄŸinden dolayı teÅŸekkür ederek, Ä°ran’ın da Küba’nın yanında olduÄŸunu vurguladı.
Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez, Amerika’nın İran denizcilik kurumları aleyhindeki ambargolarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu belirtti.
Rodriguez Twitter sayfasından yaptığı açıklamada, ‘’Amerika’nın, İran’ın petrol nakili kurumları aleyhindeki yaptırımları İranlı ve Suriyeli kardeşlerimizin kaderini etkileyebilir. Amerika’nın İran aleyhideki ambargoları bölgenin güvenliğini tehdit etmektedir. ‘’ diye yazdı.
Rodriguez Çarşamba günü İran’ın Havana Büyükelçisi Reşit Beyat Muhtari ile yaptığı görüşmede ülkesinin İran’a desteğini bildirdi.
Tahran ve Havana defalarca Amerika’nın mütecaviz politikaları ve diğer ülkeler aleyhine ambargo silahını kullanmasını kınadılar.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.