Cevad Zarif: ABD’nin surat asmasından korkumuz yok

  • 24 Ekim 2017
  • 1.436 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: ABD’nin surat asmasından korkumuz yok

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran’ın bölgedeki bazı Arap devletleri gibi ABD’nin bir surat asma hareketiyle “Camp David”e gitmeyeceğini ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Güney Afrika’da yaşayan İranlı vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

Yurt dışındaki İranlıları takdir eden Zarif, “Dünyanın farklı noktalarındaki vatandaşlarımız büyük bir azim ve çaba ile İran kültürünü temsil etmektedir” dedi.

Zarif, İran’ın güvenliğiyle kalkınmasının tek güvencesinin halk olduğunu belirterek, “İran İslam Cumhuriyeti milletinin desteğiyle tüm zorlukları geriye bırakacaktır” ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Zarif sözlerini şöyle sürdürdü: İran güvenlik ve ekonomi alanlarında ilerleme konusunda herhangi bir ülkeye borçlu değil. İran’a karşı uygulanan kısıtlamalara rağmen, İran’daki güvenlik bölgedeki hiçbir ülkede bulunmuyor. Bunun yanı sıra çok sayıda askeri silah satın alan bazı devletler iç güvenlikten yoksundur.

Zarif ilaveten, İran’ın bölgedeki bazı Arap devletleri gibi ABD’nin yaptığı bir surat asma hareketiyle “Camp David”e gitmeyeceğini ifade etti.

İran Dışişleri Bakanı, “Trump gibi kişilerin yalan yanlış sözleri İran halkının büyüklüğü, ihtişamı ve direnişini zedelemeyecektir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.