Cevad Zarif: Amerika işgalcidir ve Suriye ile irtibatı yoktur

  • 08 Ekim 2019
  • 884 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Amerika işgalcidir ve Suriye ile irtibatı yoktur

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, güvenliğin temini için Amerika’ya yaslanmanın beyhude bir iş olduğunu belirterek, ‘Amerika işgalcidir ve Suriye ile irtibatı yoktur’ dedi.

İRNA’nın haberine göre, Zarif,  dün twitter hesabından yaptığı açıklamada, ‘Suriye’de barışa ulaşmak ve terörizmle mücadelede tek yolun Suriye’nin toprak bütünlüğü ve halkına saygı göstermekle başarılı olacağını’ söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Adana anlaşmasının Türkiye ve Suriye için bir çerçeve olduğunu ve İran’ın yardıma hazır olduğunu söyledi.

Zarif mesajında, ‘’Amerika, Suriye ile irtibatı olmayan işgal gücüdür, ne Suriye’de varlığı için izni var ne de güvenlik için kendisine güvenilir. ‘’ dedi.

İran ve Mısır’ın gözetiminde Türkiye ve Suriye arasında  20 ekim 1998’de imzalanan Adana Anlaşması’na göre, iki ülke terörist grupların birbirlerinin topraklarına girmesini önleme konusunda taahhütte bulundular.

Bu anlaşmaya göre, Türkiye ordusunun terörist grupları ortadan kaldırması için yalnızca Suriye topraklarının 5 km. içlerine kadar girmesine izin verilmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.