Cevad Zarif: Ankara oturumu, Suriye’nin hakimiyet ve bağımsızlığının bir kez daha vurgulanmasıydı

  • 05 Nisan 2018
  • 979 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Ankara oturumu, Suriye’nin hakimiyet ve bağımsızlığının bir kez daha vurgulanmasıydı

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Ankara’da İran, Türkiye ve Rusya arasında gerçekleşen üçlü oturumun Suriye’nin istiklal ve egemenlik hakkının bir kez daha vurgulanması anlamında olduğunu bildirdi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif dün Twitter sayfasında, Ankara’da İran, Türkiye ve Rusya cumhurbaşkanları arasında gerçekleşen üçlü zirvenin, Suriye’nin toprak bütünlüğü, bağımsızlık ve egemenlik hakkını bir kez daha vurguladığını bildirdi.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, Suriye’de kalıcı bir ateşkesin sağlanması ve siyasi süreçte ilerleme elde edilmesi amacıyla Ankara oturumunun Astana ve Soçi sürecinin bir devamı olduğunu belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin dün Çarşamba günü Ankara’da bir araya gelerek Suriye’nin son durumunu görüşmüş ve çatışmaların azaltılması hususunda mevcut planları masaya yatırmışlardır.

Bu oturum sonrası İran, Türkiye ve Rusya ortak bir bildiri yayınlayarak, Astana sürecinin Suriye krizinin sonlandırılması ve çatışmaların azaltılması yönünde tek çözüm yolu olduğunu bildirdi ve Suriye konusundaki işbirliğinin devam etmesini vurguladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.