Cevad Zarif: Artık kimse Amerika’ya güvenmeyecek

  • 15 Ekim 2017
  • 1.169 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Artık kimse Amerika’ya güvenmeyecek

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, ”ABD başkanı Trump’ın İran ve nükleer anlaşma karşıtı düşmanca açıklamaları artık Amerika’ya kimsenin güvenmemesine neden olacaktır’ dedi.

Zarif, dün gece Amerikan CNN kanalına verdiği demeçte, Amerikan başkanı Trump’ın İran’a yönelik düşmanca açıklamalarının Amerika’nın her zamandan daha da çok yalnız kalması ve zarar görmesine neden olacağını belirterek; ”Amerikan başkanı gerçeklere gözünü kapatmıştır’ dedi.

Zarif ayrıca twitter hesabından yaptığı açıklamada,   “Bugün İran halkının erkeği,kadını, genci ve yaşlısı bir bütün olarak Devrim Muhafızları’dır” ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD’nin İran Devrim Muhafızları’nı yaptırım listesine almasına Twitter hesabından tepki gösterdi.

Zarif, attığı twitte “Bugün erkek, kadın, genç ve yaşlı olarak bütün İran halkı Devrim Muhafızları’dır ve bizi ve bölgeyi saldırganlık ve terör karşısında savunanların yanındadırlar” ifadelerinde bulundu.

Amerikan başkanı Trump cuma gecesi yaptığı açıklamada, yeniden İran’ı terörizme destek vermek iddiasında bulunmuş ve Irak ile Suriye’de terör örgütleriyle mücadelede önemli rolü olan İran devrim muhafızları ordusuna da yeni yaptırımlar aldığını açıklamıştır.

İran devrim muhafızları ordusu, Irak ve Suriye yönetimlerinin resmi taleplerine binaen sözkonusu ülkelerde terör örgütlerine karşı  danışmanlık hizmeti yürütmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.