Cevad Zarif: Avrupa ahdi çiğneyerek nükleer anlaşmayı koruyamaz

  • 28 Ocak 2018
  • 938 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Avrupa ahdi çiğneyerek nükleer anlaşmayı koruyamaz

İran Dışişleri Bakanı, Avrupa’nın kendi ahdini çiğneyerek, İran’la varılan nükleer anlaşmayı koruyamayacağını bildirdi.

Almanlı gazeteci, yazar ve siyaset adamı Jürgen Todenhöfer’e konuşan İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, “Avrupa’nın ilkel siyasetinin nükleer anlaşma KOEP’in yeniden müzakereye açılmaması ve bu anlaşmanın tüm maddelerinin aynen icra edilmesi yönündedir, Tahran’ın beklentisi de bu yönde olup AB’den anlaşmaya bağlı kalmasını istemekte.

Avrupa’nın, bizzat kendilerinin diplomatik çalışmalarının ürünü olan nükleer anlaşmadan yararlanabileceğini ama bu anlaşmayı ihlal etme yolunu seçmesi durumunda ise gerçekte kendi yenilgisi olacağını belirten Zarif, İran’ın füze kapasitesine de temasla, İran’ın bölgenin öteki ülkelerine kıyasla, silahlanma meselesine en az yatırım yapan ülke konumunda olduğunu özellikle şu anda başta Suudi Arabistan olmak üzere bölge ülkelerinin elindeki füzelerin menzilinin İran’ın füzelerinden çok daha fazla olduğunu bildirdi.

Zarif, “Arabistan Çin yapımı kıtalar arası balistik füzelere sahip olduklarını, bu füzelerin kapasitesinin 2500 km.yi aştığını, ancak bu füzelerin asıl menzilinin 12. km.ye ulaştığını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.