Cevad Zarif: Avrupa ilk kez ABD’nin yaptırımlarına karşı koymak istiyor

  • 30 Ekim 2018
  • 1.341 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Avrupa ilk kez ABD’nin yaptırımlarına karşı koymak istiyor

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Avrupalılar’ın ilk kez ABD’nin politikalarına karşı açıklama yapmakla birlikte yaptırımları da telafi etmeye çalıştığını belirtti.

Dışişleri Bakanı Zarif, Amerikan CBS kanalına verdiği ve dün yayınlanan mülakatta, Avrupa’nın İran’ın nükleer anlaşmadan yararlanma planına işaretle, Avrupalılar’ın ABD’nin yaptırımlarını durdurup, telafi edecek bir mekanizmayı geliştirmek peşinde olduklarını söyledi.

Zarif, Amerikalılar’ın yaptırım bağımlısı olduğuna işaretle, Amerikalılar’ın yaptırımların onların tüm sorunlarını giderebileceğine inandıklarını, ancak böyle olmadığını belirtti.

Zarif, büyük güçler ile nükleer anlaşma için iki buçuk yıl harcadıklarına işaretle, nükleer anlaşmadan daha iyi bir anlaşma olmayacağını bildiklerini vurguladı.

İran Dışişleri Bakanı, imalı şekilde Donald Trump’ın pazarlık marifetine de işaretle, “ABD Başkanı’nı tüm müzakere becerileriyle temin ediyorum ki bu anlaşma İran, Avrupa, ABD, Rusya, Çin ve tüm uluslararası camia için en iyi anlaşmadır.” diye konuştu.

Zarif, ABD’nin 4 kasımda geri getireceği yaptırımları hakkında ise, bu yaptırımların ardından Amerikalılar’ın sorununun daha büyük olacağını çünkü, İran’ın kendi ajandasına göre yaptırımlara karşılık vereceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.