Cevad Zarif: Avrupa Trump’ın tarifelerindan kurtulmak için Bercam’ı sattı

  • 16 Ocak 2020
  • 3.774 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Avrupa Trump’ın tarifelerindan kurtulmak için Bercam’ı sattı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif Avrupa’nın Amerika’ya haraç vermesine gösterdiği sert tepkide, Bercam nükleer anlaşmasında kalan üç Avrupa ülkesi ABD Başkanı Trump’ın yeni tarifelerinden kurtulmak için anlaşmayı sattıklarını belirtti.

Twitter hesabında Avrupalılara hitap eden Dışişleri Bakanı Zarif, sizin hiç bir ahlaki ve hukuki üstünlüğünüz yok, ifadesini kullandı.

Zarif tweetinde, Avrupa’nın ABD’nin gönlünü kazanmak üzere haraç vermesi hiç bir faydası olamayacağını ve sadece ABD Başkanı Trump’ın iştahını daha da kabartacağını vurguladı.

AB troykasını oluşturan Almanya, Fransa ve İngiltere’ye hitap eden Zarif şöyle ekledi: Lise dönemindeki zorbayı hatırlamaz mısınız? Eğer şerefinizi satmak istiyorsanız bu yola devam eden, fakat kendiniz için ahlaki ve hukuki üstünlük taslamayın, zira siz bu konumdan yoksunsunuz.

AB troykası, Amerika Bercam nükleer anlaşmasından çekildikten sonra kendi yükümlülüklerini yerine getirmedikleri gibi Salı günü Bercam nükleer anlaşmasında tetik mekanizmasını devreye sokarak pratikte anlaşmayı gölgelediler.

Uzmanlar AB troykasının bu hareketini, Bercam’ı tamamen yok etmek isteyen ve kendince yeni bir anlaşma yapmak isteyen ABD Başkanı Trump’ın politikalarına boyun eğme şeklinde değerlendirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.