Cevad Zarif: Batının dünya tekelcilik dönemi sona erdimiştir!

  • 25 Ağustos 2017
  • 1.256 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Batının dünya tekelcilik dönemi sona erdimiştir!

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanı BMGK kararlarının ne her şey ve ne de kağıt parçası olduğuna işaretle, sert askeri gücün artık belirleyici olmadığını, diyalog, kavramsallaştırma ve fikir birliği gibi diğer güç araçlarıyla İran milli çıkarların korunabileceğini belirtti.

İran Haber kanalının bildirdiğine göre dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Tahran “Park Şehr” müzesinde 6. K. Kore eksenli Güvenlik Konseyi simülasyon atölyesinde yaptığı konuşmada, batının uluslararası ilişkilerdeki tekelcilik döneminin sona erdiğini belirtti.

Fikir birliği ve ya diyaloğun yardımı ile uluslararası kararların şekillendiğini belirten Zarif, Amerika’nın Bush döneminde yeni uluslararası düzeni iddia ettiğini, bu düzenin gerçekleşmesi için bir çok maddi ve manevi harcamalar yaptığını fakat Suriye, Irak ve Afganistan’da şiddet ve güvensizlikten başka getirisi olmadığını söyledi.

Dışişleri bakanı başarılı ve en iyi şekilde kullanılabilen başka güç araçlarının varlığına işaretle, işte bu şekilde İran, gelişmekte olan ve bölge ülkelerinin gelecekte uluslararası teamüllerde etkili olabileceklerini söyledi.

İran dışişleri bakanı Muhamemd Cevad Zarif ayrıca dün Elektrokardiyografi aleti, anestezi derinliği monitörleri ve yaşam bulguları monitörleri üreten ” Saadet Yolu İzleyicileri- Puyendegan Rah-ı Saadet” firamsını da ziyaret etti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.