Cevad Zarif: Büyük güçler bölgede gerginliğe neden olan girişimleri desteklemiyorlar

  • 30 Aralık 2019
  • 8.988 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Büyük güçler bölgede gerginliğe neden olan girişimleri desteklemiyorlar

İslami İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, dün gece yaptığı açıklamada, İran, Rusya ve Çin tarafından Hint okyanusu ve Umman denizinde yapılan ortak deniz tatbikatına temasla, dünyanın büyük güçlerinin bölgede gerginliğe neden olan girişimleri desteklemediklerini söyledi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre, Zarif, Moskova’da inişinde yaptığı açıklamada, üç ülkenin sözkonusu ortak deniz tatbikatına işaretle, İran’ın uluslararası serbest sularda gemilerin serbest ve güvenli geçişinden yana olduğunu gösterdiğini ve bu konuda İran’ın Hürmüz gibi uluslararası geçiş sularının da öneminin altını çizdi.

İran dışişleri bakanı, bu deniz tatbikatının ayrıca dünyanın güçlü ülkelerinin bölgede gerginliğe ve çatışmalara  yol açacak siyasetlere karşı olduklarını da gösterdiğini söyledi.

Zarif,  İran ve Rusya ilişkilerinin stratejik olduğunu belirterek, ‘iki ülkenin sürekli olarak ikili ilişkiler, bölgesel meseleler ve uluslararası gelişmeler hakkında görüş alış verişinde bulunması gerektiğini söyledi.

İran dışişleri bakanı Zarif’in bugün Rus mevkidaşıyla  değişik konularda kapsamlı görüşme yapması bekleniyor.

İran dışişleri bakan yardımcısı Seyyid Abbas Irakçi ile İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbas Musevi Zarif’in Rusya ziyaretine refakat ediyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.