Cevad Zarif: Düşen yolcu uçağı meselesi siyasileştirilmemeli

  • 18 Ocak 2020
  • 658 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Düşen yolcu uçağı meselesi siyasileştirilmemeli

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, dün gece yaptığı açıklamada, Ukrayna uçak kazasının trajik düşüş meselesinin siyasileştirilmemesi gerektiğini söyledi.

Zarif, twitterden yaptığı açıklamada, Maskat’ta Kanada dışişleri bakanı François Philippe Champagne  ile yaptığı görüşmeye temasla, iki ülkenin düşen uçaktaki yolcularla ilgili olarak konsolosluk, teknik ve hukuki konuda işbirliğini görüştüklerini bildirdi.

Zarif, İran ve Kanada’nın bu görüşmede uzmanlar arasında görüş alışverişinin gerçekleşmesi konusunda anlaştıklarını bildirerek bu meselenin siyasileştirilmemesi gerektiğini  söyledi.

Bu arada İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi de, Ukrayna uçak kazasının trajik düşüş meselesini siyasi malzeme yapılmaması gerektiğini söyledi.

Ukrayna uçağında vatandaşlarını kaybeden ülkelerin Londra’da düzenlenen toplantısına değinen Musevi, bu elim olayda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, bu toplantıda sarf edilen bazı sözlerin hayret verici olduğunu söyledi.

Bu elim olayın siyasi malzeme yapılmaması gerektiğini ifade eden Musevi, tüm taraflardan acılı ailelerin hatırı için araştırmaların olaysız şekilde sonlanmasını istedi.

Musevi, İran’ın insani sebepler ve acılı aileleri gözeterek, gönderilen heyetlerle çok açık ve geniş kapsamlı işbirliği yaptığını belirterek, yaklaşık tüm kimliklerin belirlendiğini ve tüm taraflarla işbirliği ve teknik incelemelerin devam ettiğini belirtti./

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.