Cevad Zarif, Irak yeni dışişleri bakanı ile görüştü

  • 26 Ekim 2018
  • 1.336 kez görüntülendi.
Cevad Zarif, Irak yeni dışişleri bakanı ile görüştü

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Irak yeni dışişleri bakanı Muhammed Ali Hekim ile telefonda görüşerek kendisini tebrik etti.

Muhammed Cevad Zarif dün Iraklı mevkidaşı Muhammed Ali Hekim ile telefon görüşmesinde iki komşu ülke arasındaki iyi ilişkilerin tüm boyutlarda ve iki milletin çıkarları doğrultusunda gelişmesini umut etti.
Irak halkı ve hükümetinin kutsal türbeler ve Erbain yürüyüşüne katılan ziyaretçilere karşı misafirperverlikleri için teşekkür eden Zarif, Hüseyini Erbain’in ehlibeyt -as- sevgisi ve azametinin göstergesi, iki milletin gönül birliği ve vahdetinin sembolü olduğunu ifade etti ve Irak hükümetinin İranlı ziyaretçilere özellikle en başta Mehran olmak üzere sınır kapılarında kolaylıklar sağlanmasını istedi.
Yapılan telefon görüşmede Muhammed Ali Hekim de İran dışişleri bakanına teşekkür ederek, iki ülke halkı arasındaki iyi ve eski ilişkilere değinerek, ikili ilişkilerin daha da güçlenerek gelişmesine vurgu yaptı.
Hekim ayrıca Erbain ziyaretçilerinin Irak halkı ve hükûmetinin misafirleri olduğuna işaretle, onlara yolculukları sırasında gereken kolaylıkların sağlanacağı konusunda güvence verdi.
Muhammed Ali Hekim çarşamba gecesi, Irak dışişleri bakanı olarak meclisten güven oyu aldı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.