Cevad Zarif: Irak’ın yeniden imarı için hazırız

  • 14 Şubat 2018
  • 955 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Irak’ın yeniden imarı için hazırız

İran Dışişleri Bakanı Zarif, İran özel sektörünün Irak’ın yeniden imarı konusunda aktif bir rol almak istediğini belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ticari ve siyasi bir heyetin eşliğinde bugün akşam saatlerinde Irak’ın Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı’na katılmak üzere Kuveyt’e gitti.

Kuveyt Uluslararası Havalimanı’na inen Zarif burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Kuveyt’te Irak’ın yeniden imarı için bir çalışma gurubu kuruldu. Irak’ın istikrarı ve kalkınması bizim için çok önemlidir” dedi.

Zarif ilaveten, “İran İslam Cumhuriyeti her zaman Irak halkının yanında durdu; DEAŞ’la mücadele sırasında Irak’ın yanında yer aldık. Irak’ın yeniden inşası çalışmalarında da Irak halkının yanındaydık.  Bunun yanı sıra bir önceki Irak’ın Yeniden İmarı Uluslararası Konferansı’na verdiğimiz tüm taahhütleri tamamen yerine getirdik” ifadelerini kullandı.

“İran’ın  Irak’a enerji konusunda yardım etmesi gerekiyordu” diyen Zarif, şunları kaydetti: Hem doğalgaz hem de elektrik sektöründe Irak’a yardım ettik. Mühendislik hizmetleri alanında özel sektörümüz aktif olarak faaliyet gösterdi. Aslında özel sektörümüz Irak’ın yeniden imarı konusunda aktif bir rol almak istiyor.

Bakan Zarif, Kuveyt ziyaretine ilişkin, “Konferans çerçevesinde görüşme imkanı sağlandığı takdirde bazı siyasi isimler, Kuveytli ve Iraklı yetkililerin yanı sıra muhtemelen AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini ile de bir araya geleceğim” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.