Cevad Zarif: İran ekonomisinde petrol fiyatı etkili değildir

  • 07 Aralık 2016
  • 958 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: İran ekonomisinde petrol fiyatı etkili değildir

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Japonya’da düzenlenen ortak ticaret toplantısında, İran’ın ekonomi bakımından istikrarlı olduğuna dikkat çekti.

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Japonya’ya düzenlediği ziyaret kapsamında bugün sabah saatlerinde Japonya Dış Ticaret Örgütü ile gerçekleşen ortak ticaret toplantıda konuşma yaptı.

İranlı ve Japonyalı yatırımcılar ve özel sektör temsilcilerinin de bulunduğu toplantıda Zarif, İran ve Japonya arasında ekonomik ve siyasi alanda karşılıklı ilişkilerin günbegün gelişmekte olduğunu ifade etti.

İran’ın istikrarlı ve huzurlu bir ülke olduğunu belirten Dışişleri Bakanı Zarif, “Geçenlerde petrol fiyatının aşağıya inmesiyle petrol ihraç eden ülkelerin de ekonomik büyümesinde düşüş meydana geldi. Ancak petrol fiyatının dengesizliği İran ekonomisini etkileyemedi” açıklamasını yaptı.

Alınan bilgiye göre, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif’in Japonya ziyaretinde, İran-Japonya ilişkileri başta olmak üzere uluslararası ve Ortadoğu’daki gelişmeler gibi konuların ele alınacağı öngörülüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.