Cevad Zarif: İran terörizmle mücadele eden her grubun hamisidir

  • 22 Şubat 2018
  • 899 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: İran terörizmle mücadele eden her grubun hamisidir

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran İslam Cumhuriyetinin terörizmle mücadele eden her grubun hamisi olduğunu söyledi.

Zarif, dün PBS Amerikan kanalına verdiği demeçte, ‘Niçin Arabistan  İran’ın Lübnan Hizbullah hareketine verdiği destekten öfkeli?’ şeklindeki soruya, ”İran’ın Hizbullah’a desteğinin Arabistan’la hiç bir irtibatı yok ve İran IŞİD ve en’Nusra ile mücadele eden her grubun hamisidir’ diye cevap verdi.

İran dışişleri bakanı, dünyanın her bir köşesinde nefrete neden olan grupların  köküne bakıldığında  bunların Suudi rejimi ve taraftarlarının himayetinde olduğunun görüleceğini belirterek, ‘sözkonusu  grupların da Suudi rejiminin mali destekleriyle eğitim aldıklarını ve yayıldıklarını söyledi.

İran dışişleri bakanı Zarif, Tahran ve Riyad’ın bölge buhranlarının çözümündeki  rolüne de işaretle,  İran ve Arabistan,  Irak ve Suriye’de savaşa son vermek ve ayrıca Bahreyn halkının bastırılmasına ve Yemen’de şiddete son vermeye katkıda bulunmaları gerekir’ dedi.

Yemen savaşında İran’ın rolünün ne olduğu sorusuna cevap veren Zarif, ”İran’ın Yemen’de hiç bir çıkarı yoktur ve Yemen’in durumu bu kadar buhranlı hale gelmeden önce İran’ın Arabistan’a mesaj gönderdiği ve  bu buhranın çözümü için yardım etmeye hazır olduğunu bildirdiğini ve Suudilerin bunu kabul etmediklerini’ söyledi.

İran dışişleri bakanı, İran’ın füze gücüne de temasla, ”İran İslam Cumhuriyetinin kendini savunmak için kendini donatmak  ve bunun için de savunma teçhizatlarını üretmek zorunda olduğunu zira Amerika’nın, İran’ın, savunma teçhizatlarına ulaşmasına engel olduğunu bunun İran-Irak arasındaki 8 yıllık zorunlu savaş döneminden beri görüldüğünü söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.