Cevad Zarif, Pakistan Başbakanı Şerif İle Görüştü

  • 13 Ağustos 2015
  • 984 kez görüntülendi.
Cevad Zarif, Pakistan Başbakanı Şerif İle Görüştü

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bölge ülkelerine düzenlediği ziyaret turu çerçevesinde gittiği İslamabad’da Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ile görüştü.

Bugün Suriye’den Pakistan’a geçen İran Dışişleri Bakanı Zarif, Pakistan’ın başkenti İslamabad’da Başbakan Navaz Şerif ile görüştü. Zarif, bu görüşmede İran ve P5+1 Grubu arasında imzalanan nükleer anlaşmaya değinerek “İran enerji, ekonomi, ticaret, iki ülke arasındaki sınırların güvenliği ve terörizmle mücadele gibi farklı alanlarda Pakistan ile işbirliğini artırmaya hazırdır” dedi.

Pakistan Başbakanı da bu ikili görüşmede İran ve Batı arasında varılan nükleer anlaşmaya işaret ederek, “İran İslam Cumhuriyeti’nin elde ettiği bu başarıyı tebrik eder, sözü edilen anlaşmanın bölge gelişmeleri ve İran ile Pakistan ilişkilerinde olumlu olacağını düşünüyorum” dedi ve sözlerinin devamında ise İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin düşünceleri sayesinde Nükleer Anlaşma’nın ardından İran ve Pakistan ilişkileridne yeni bir sayfa açılacağını ifade etti.

Pakistan Başbakanı konuşmasının sonunda iki ülke arasındaki ekonomik fırsatlara değinerek, Pakistan’ın İran ile elektrik, petrol, yakıt ve ticaret gibi farklı alanlarda işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.