Cevad Zarif: Trump’ın İran halkına karşı destek açıklaması açık bir yalandır

  • 25 Eylül 2017
  • 945 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Trump’ın İran halkına karşı destek açıklaması açık bir yalandır

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD başkanı Donald Trump’ın İran halkına yönelik destekleyici açıklamasının açık bir yalandan ibaret ve hakaret içerikli olduğunu bildirdi.

Dün attığı bir Twitte ABD hükümetinin yeni göçmen genelgesine itirazda bulunarak , Trump yönetiminin yeni göçmen direktifi ve yasağının İran vatandaşlarına yönelik daha büyük bir hakaret içerdiğini bildirdi.

ABD’nin Suriye, İran ve Yemen gibi çoğunluğu Müslüman olan ülkelere uyguladığı seyahat yasağının Venezuela , Kuzey Kore ve Çad’ı da içine alacak şekilde genişleyeceği açıklandı.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre yeni seyahat yasağı 18 Ekim’de yürürlüğe girecek.

Donald Trump, ABD başkanı olduktan sonra İran, Libya, Somali, Sudan, Suriye, Yemen ve Irak vatandaşlarının tamamına seyahat yasağı uygulamak istemiş, ancak bu yasak mahkeme kararıyla iptal edildikten sonra bu ülke vatandaşlarına yönelik daha hafif bir seyahat yasağı yürürlüğe koymuş ve Irak’ı listeden çıkarmıştı.

Venezuela ve Kuzey Kore, Donald Trump yönetiminin seyahat yasağı uyguladığı ve çoğunluğu Müslüman olmayan ilk ülkeler olacak.

Şu an yürürlükte olan yasak, listedeki ülkelerin tüm vatandaşlarını kapsamıyor. Halihazırda ABD vizesi bulunanlar, ABD’de akrabası olanlar veya iş teklifi alanlar ABD’ye girebiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.