Cevad Zarif: Ülkeler terörizme karşı diyalog kurmalı

  • 24 Nisan 2017
  • 1.171 kez görüntülendi.
Cevad Zarif: Ülkeler terörizme karşı diyalog kurmalı

“10 Eski Uygarlık” konferansı nedeniyle Yunanistan’a giden İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Atina’da Çinli mevkidaşı Wang Yi ile bir araya geldi.

“10 Eski Uygarlık” konulu ilk konferans nedeniyle Yunanistan’ın başkneti Atina’da bulunan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Çinli mevkidaşı Wang Yi ile görüştü.

Çin ve Yunanistan’ın “10 Eski Uygarlık” konferransı vasıtasıyla yeni bir siyasi inisiyatifi başlattığını açıklayan Zarif, eski medeniyete sahip olan ülkelerin uluslararası toplum adına diyalogu devam ettirmeli” dedi.

Zarif, terörizmin global bir kriz haline gelidiğini belirterek, “Tüm ülkeler terörle mücadele başta olmak üzere karşılıklı ilişkilerin arttırılması yönünde müzakere etmeli. Eski uygarlığa sahip ülkeler de terörizm konusunda uygun çözümler sunabilir” ifadelerinde bulundu.

İki ülke arasındaki ilişkilerin iyi seviyede olduğuna dikkati çeken İran Dışişleri Bakanı, “Özellikle ekonomik işibirliğini geliştirebilmek için banka ile finans alanındaki sorunların giderilmesi lazım” açıklamasını yaptı.

Başbaşa gerçekleşen görüşmede ayrıca, Suriye krizi başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası konularda fikir alışverişinde bulunuldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.