Cevad Zarif’ten ABD Dışişleri Bakanı’nın Haşdi Şabi iddiasına tepki

  • 23 Ekim 2017
  • 1.407 kez görüntülendi.
Cevad Zarif’ten ABD Dışişleri Bakanı’nın Haşdi Şabi iddiasına tepki

Güney Afrika’yı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un Suudi Arabistan’da yaptığı İran karşıtı konuşmalarına tepki gösterdi.

Güney Afrika’yı ziyaret eden İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un Suudi Arabistan’da yaptığı İran karşıtı konuşmalarına tepki göstererek, “Trump hükümetinin küresel politikaları artık tek başına kalmıştır; günümüzde dünyanın dört bir yerinde ABD’nin en yakın müttefiklerinin bile Trump’ın nükleer anlaşmaya aykırı olan davranışlarına karşı durarak açık şekilde tavırlarını sergilediğine tanık olduk” ifadelerinde bulundu.

Zarif ilaveten Twitter hesabında Tillerson’un Irak halk seferberliği güçleri olan Haşdi Şabi hakkındaki konuşmasına da yanıt olarak şu paylaşımı yaptı: DEAŞ’a karşı mücadele edip ülkelerini savunan Iraklılar, tam olarak nereye geri dönmeliler acaba? Bu utanç verici dış politikalar petrol dolarları vasıtasıyla ABD’ye dayatılmıştır.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un Ortadoğu ziyaretini de değerlendiren Zarif, “Maalesef ABD, İran’ın bölgeyi istikrar ile huzura kavuşturup terör karşıtı mücadele konusunda öncülük ettiğini kabul etmek istemiyor, halbuki kutsal türbe savunucularının yaptığı fedakarlıklar olmasaydı halihazırda Şam, Bağdat ve Erbil’de DEAŞ’ın yerleştiğine tanık olurduk” şeklinde konuştu.

İran Dışişleri Bakanı konuşmalarını şöyle sürdürdü: Petrol dolarlarını yağmalamak için onlara kurnazlık yapan ABD’nin dans etmeyi bile göz ardı edemediği müttefikleri, krizlerle istikrarsızlığın asıl kaynağıdır. Geride bıraktığımız her gün, ABD ve dünya halkı, Amerika’nın sözü geçen yanlış bakışının beraberinde getirdiği olumsuz sonuçlarının daha fazla bu ülkenin bizzat kendisini etkilediğini görebiliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. haktan dedi ki:

    Haşdi Şaabi Türkiye basınında da anlatım tarzı Irak halkından değilde işgal gücünden mişler gibi. Afiş asmışlar afiş asmışlar. Yani işte herkesin bir mesajı olur boşuna kürek çekmiyor adamlar. Irak zayıf olsun elimizde olsun diyenler pek tahammülsüz bu abd başa vs.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.