Cevad Zarif’ten ABD’nin kandırma çalışmasına tepki

  • 28 Ekim 2019
  • 850 kez görüntülendi.
Cevad Zarif’ten ABD’nin kandırma çalışmasına tepki

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerika’nın İran halkı aleyhinde iktisadi terörizmini, yeni aldatmalarla arttırmasını sert dille eleştirdi.

Zarif, twitterden yaptığı açıklamada, Amerika’nın İran’la ilgili kandırmaya dayalı iddialarının aksine,  İran halkı aleyhinde iktisadi terörizmi arttırdığını bildirdi.

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerikan dışişleri bakanı Mike Pompeo’nun daha önce yaptığı açıklamalarında, ‘Eğer İran halkı bir şeyler yemek istiyorsa ABD karşısında teslim olmalı ve şimdi de Amerikan  hazine bakanlığı sadece gıda maddeleri değil İran halkına yönelik ilaç ithalatını da bloke etmiş ve hedef almıştır’ sözlerine atıfta bulundu.

Amerika hazine bakanlığı, geçen perşembe günü, yayınladığı bildiriyle, İran’ın gıda madde ve ilaç ithalatını engellemesini içeren yeni bir takım  kararı yürürlüğe koyduğunu duyurdu. Amerikan hazine bakanlığı, bundan hedefin İran’ın uluslararası toplumda inzivaya itilmesi olduğunu bildirdi.

Bu arada ABD yönetimi, yabancı hükümetlerden İran’a yapılan “insani ihracat”la ilgili ayrıntılı raporlar sunmalarını istedi. Gözlemciler, ihracat akışının önemli bir etki oluşturacağını ve Avrupa’nın Tahran hükümetiyle ticarete izin verme çabalarına gölge düşüreceğini söylüyor.

ABD’deki İran asıllıların çıkarlarını gözeten Washington merkezli kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan İran-Amerikan Ulusal Konseyi, “Trump yönetiminin İran ile insani ticarete ölümcül bir darbe indirdiğini” açıkladı. Konsey açıklamasına şöyle devam etti: “Açık olalım: dünyada bu koşulları kabul eden tek bir bankacı bile bulamazsınız… Trump yönetiminin bu gerçeğin farkında olduğu kesindir ve bu mekanizmanın sadece bir maskaralık olarak görülmesi gerekir.”/

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.