Cezaevi İdaresi Soğuk Havaya Rağmen Filistinli Esirlere Nemli Battaniye Veriyor…

  • 22 Şubat 2015
  • 748 kez görüntülendi.
Cezaevi İdaresi Soğuk Havaya Rağmen Filistinli Esirlere Nemli Battaniye Veriyor…

Filistinli Esir Kulübü, işgal rejimine ait Etzion Kampı ve Gözaltı Merkezi’nde işgal askerlerinin kötü muamelesi nedeniyle Filistinli esirlerin oldukça zor şartlar altında yaşamlarını sürdürdüklerini ifade etti.

Esir Kulübü avukatı Jacqueline Ferarice, esirleri ziyaretinin ardından bugün (22 Şubat Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, cezaevi idaresinin soğuk havaya rağmen esirlere nemli battaniye verdiği ifade edildi.

Avukat Ferarice, cezaevi idaresinin esirleri Ofer Cezaevi’ne nakil işlemleri tamamlanana kadar kasıtlı olarak demir konteynırlar içinde saatlerce aç ve susuz beklettiğini söyledi.

Üç esirin işgal askerlerinin saldırısına uğradığını belirten Ferarice, bu esirlerin Ebu Dis beldesi sakinlerinden Yezen Iyad Ebu Hilal ile Hüsam Yusuf Ahmed Ureybi ve Halhul beldesi sakinlerinden Fevzi Cemil Tayih olduğunu, ilk iki esirin gözaltına alındıkları sırada darp edildiklerini ve üzerlerine gaz sıkıldığını, üçüncü esirin ise Ürdün’den dönerken El-Kerame Kapısı’nda gözaltına alındığı sırada darp edildiğini bildirdi.

Esir Kulübü, cezaevi idaresinin Filistinli esirler İsmail Ebu Şaduf ve Yakub Kadiri’yi sekiz aydır Nefha ve Eshel cezaevlerinde hücrede tuttuğunu açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.