Cezayir’de Buteflika adaylığını geri çekti

  • 12 Mart 2019
  • 3.398 kez görüntülendi.
Cezayir’de Buteflika adaylığını geri çekti

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika, cumhurbaşkanlığı seçimlerini ertelediğini ve 5. dönem adaylığını geri çektiğini açıkladı.

Cezayir’de son iki haftadır devam eden protesto dalgası netice verdi. 1999 yılından bu yana ülkeyi yöneten Cezayir Cumhurbaşkanı Buteflika, 5. dönem adaylığından geri çekildi. Buteflika’nın adaylıktan çekilmesiyle, Arap Baharı sonrası Tunus’un ardından barışçıl gösterilerin netice verdiği ilk ülke Cezayir oldu. Cezayir’de Cumhurbaşkanı Abdulaziz Buteflika’nın adaylığı ülkede büyük protestolara neden olmuştu.

Cezayir’de 1999’da yönetime gelen ve 4 dönemdir görev yapan 82 yaşındaki Abdulaziz Buteflika’nın sağlık sorunlarına rağmen 18 Nisan’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir kez daha aday olması uluslararası toplumun da tepkisini çekmişti.

Ülkede 18 Nisan’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için başvuru süresi 3 Mart’ta sona ererken, Buteflika’nın da aralarında bulunduğu 15 kişi adaylık başvurusunda bulundu.

İsviçre’de tedavi görmesi nedeniyle Buteflika’nın adaylık başvurusu, seçim kampanyası müdürü Abdulgani Zalan aracılığıyla gerçekleştirilmişti.

Bu arada Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Abdulaziz Buteflika’nın 5. dönem için adaylığını geri çekmesinden  memnuniyet duyduğunu belirtti.

Le Drian, ülkesinin Cezayir halkının isteklerine cevap  verebilecek yeni bir dinamiğin hızlı şekilde oluşmasını istediğini kaydetti

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.