Chomsky: Amerika ve İngiltere, dünyanın en kötü güçlerinin en kötüsüler

  • 25 Ocak 2016
  • 720 kez görüntülendi.
Chomsky: Amerika ve İngiltere, dünyanın en kötü güçlerinin en kötüsüler
Dünyaca ünlü Amerikalı filozof ve dilbilimci Prof. Dr. Noam Chomsky, Amerika ve İngilterenin, dünyanın en kötü güçlerinin en kötüsü olduklarını bildirdi.

İRİB Haber ajansının bildirdiğine göre Prof. Dr. Noam Chomsky, Amerika’nın Irak ve Suriye’De IŞİD aleyhindeki mücadelesine de değinerek, IŞİD’in vahşiliği ve tehdidi konusunda en ufak bir kuşkunun olmadığını, bunun her kese açık olduğunu, Amerika’nın Irak’a saldırısı ve bu ülkeyi işgalinin IŞİD’in oluşmasının ana sebebi olduğunu söyledi.

IŞİD’in, Amerika’nın Iraka saldırarak bu ülkeyi işgal etmesinden kaynaklanan sorunlardan sadece biri olduğunu, zira bu saldırı ve işgal sonucu Irak’ta yüz binlerce masum insanın yaşamını yitirdiğini ve milyonlarcasının da evsiz barksız sefil durumu düştüğünü belirten Prof. Dr. Noam Chomsky, Ortadoğu bölgesindeki IŞİD ve öteki terör örgütlerinin ana finansörlerinden bir başkasının ise Amerikanın müttefiki Suudi rejimi olduğunu, öteki terör örgütlerinin de IŞİD’den geri kalır bir yanlarının bulunmadığını söyledi.

Prof. Dr. Noam Chomsky, en-Nusra terör örgütünün de bunlardan biri olduğunu ve bu terör örgütünün de Türkiye, Arabistan ve Katar tarafından himaye edildiklerini bildirdi ve bu ülkelerin her üçünün de Amerikanın yakın müttefiki olduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.