CIA başkanı ve Ulusal Güvenlik Danışmanı: İran’a bütün kapılar kapanmalı

  • 23 Ekim 2017
  • 1.183 kez görüntülendi.
CIA başkanı ve Ulusal Güvenlik Danışmanı: İran’a bütün kapılar kapanmalı

Amerikan istihbarat teşkilatı (CIA) başkanı Mike Pompeo ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Herbert Raymond McMaster, İran İslam Cumhuriyeti aleyhinde bütün imkanların kullanılması gerektiğini bildirirlerken, ”İran’a açılan bütün yollar kapanmalıdır” dediler.

CIA başkanı sözde Demokrasi Savunma Kurumu’nun İran aleyhinde girişimlerin arttırılması amacıyla düzenlenen oturumunda yaptığı açıklamada, İran’ın füze ve siber programları ayrıca Lübnan Hizbullah hareketine desteğinin Amerika’nın Ortadoğu’daki çıkarlarını tehdit ettiğini söyledi.

CIA başkanı, İranla 5+1 grubu arasında imzalanan Kapsamlı Ortak Eylem Planı olarak bilinen nükleer anlaşmanın İran tarafından tam olarak riayet edildiğine dair Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun yayınladığı 8  raporunu hiçe sayarcasına, ”Trump’ın İran ve nükleer anlaşma aleyhindeki tutumunu destekledi” ve ‘Amerika’nın yapacağı, İran’ın hiç bir şekilde nükleer güce ulaşmamasıdır” dedi.

Bu arada Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı McMaster de, Amerika’nın başta Ortadoğu bölgesi olmak üzere dünyada yüzlerce askeri üssüne değinmeksizin ”Trump’ın yeni stratejisi ile Amerika, İran’ın Ortadoğu bölgesinde nüfuzuna engel olacaktır” dedi.

McMaster, Amerika’nın İran devrim muhafızları ordusunu yaptırım listesine almasına da işaretle, bu kararın Amerika’nın, başta İsrail ve Arabistan olmak üzere bölgedeki müttefiklerini desteklemek için alınmış olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği ve dünyanın  çoğu ülkeleri Trump’ın İran ve nükleer anlaşma karşıtı açıklamalarına tepki gösterirlerken nükleer anlaşmayı desteklerini bildirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.