Cihangiri: Çin ile ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi için operasyonel plan geliştirilmesini istedi

  • 20 Şubat 2018
  • 960 kez görüntülendi.
Cihangiri: Çin ile ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesi için operasyonel plan geliştirilmesini istedi

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı, İran ve Çin arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi  için uzun vadeli operasyonel plan geliştirmesini istedi.

İRNA’nın  bildirdiğine göre cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri  dün akşam İran ve Çin ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi yollarını inceleme toplantısında,  Çin ile ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için belirli bir çerçeve gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Çin ile ekonomik ve ticari ilişkiler düzeyinin yükseltilmesinin İran’ın başlıca önceliklerinden olduğuna işaretle,  Çin’in İran için önemli bir ticari ortak olduğunu söyledi.

Cihangiri ayrıca Tahran ve Pekin arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini de vurguladı.

Bundan önce Çin’in Tahran Büyükelçisi Pang Sen  yaptığı açıklamada iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin 2017 yılında 37  milyar 107  milyon dolara ulaştığını,  bunun ise 2016 yılına oranla %19  arttığını belirtmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.