Cihangiri: Direniş Ekonomisi, Yaptırım sonrasının siyaset kriteridir

  • 13 Aralık 2015
  • 874 kez görüntülendi.
Cihangiri: Direniş Ekonomisi, Yaptırım sonrasının siyaset kriteridir
İslami İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı, direniş ekonomisinin, yaptırım sonrası izlenecek siyasetin en belirgin kriteri olduğunu bildirdi.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre bugün tahran’da katıldığı 12. Uluslararası petro kimya sanayi sempozyumunda konuşan İslami İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, İran İslam Cumhuriyeti 6. Kalkınma Planının Direniş Ekonomisi uyarınca hazırlandığını belirterek, yeni dönemde, İran piyasasının dış ürünler için bir tüketim piyasası olmaması gerektiğini, bunun için de dış taraflardan da İran’la ortak yatırım yapmaya öncelik vermelerinin istendiğini söyledi.

Yaptırım sonrası dönemde ülke içindeki sanayi ve iş yeteneklerinin desteklenmesinin hükümetin gündeminde olduğunu belirten Cihangiri, bundan böyle tüm sektörlerde özellikle de sanayi kesimlerinde ülke içindeki mevcut yetenek ve iradelere en iyi şekilde destek verileceğini bildirdi.

Bugün Tahran’da düzenlenen 12. Uluslararası Petro Kimya Sanayi sempozyumu (IPF) dünyanın 25 ülkesinden 97 yabancı firmanın katılmasıyla İran’da yatırım fırsatlarının tanıtılması amacıyla düzenlenmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.