Cihangiri: Güney Kore, İran’ın döviz kaynaklarını mümkün olan en kısa sürede serbest bırakacak

  • 12 Nisan 2021
  • 3.726 kez görüntülendi.
Cihangiri: Güney Kore, İran’ın döviz kaynaklarını mümkün olan en kısa sürede serbest bırakacak

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı, Güney Kore hükümetinin İran’ın döviz kaynaklarını bir an önce serbest bırakması gerektiğini vurguladı.

İshak Cihangiri, dün Tahran’da Güney Kore Başbakanı Chang Sai-kun ile ortak bir basın toplantısında, “Kore bankalarının İran’ın döviz kaynaklarını ablukası, Kore’nin İran halkı arasındaki imajına ve konumuna zarar verdi.” dedi.

Cihangiri, “Kore bankaları İran’ın döviz kaynaklarını bloke ederken, İran halkının korona şartları ve ekonomik ve sağlık sonuçları nedeniyle bu döviz kaynaklarına çok ihtiyacı var” dedi.

Cihangiri, “Bu eylem İran hükümetini ülkenin tıbbi ekipman, ilaç ve diğer temel ihtiyaçlarını satın almak için büyük döviz kaynaklarından mahrum etti.” dedi.

Güney Kore’nin İran’a karşı herhangi bir uluslararası meşruiyetten yoksun yasadışı ABD yaptırımlarına uyması nedeniyle iki ülke arasındaki ilişkilerin çok durgun ve hareketsiz hale geldiğine dikkat çeken Cihangiri’ye göre, İran’a yönelik BM yaptırımları da dahil olmak üzere hiçbir uluslararası yaptırım uygulanmazken iki ülke arasındaki ilişkiler geriliyor.

G. Kore başbakanı da, Tahran ziyaretini Güney Kore’nin İran İslam Cumhuriyeti ile ikili ilişkileri geliştirme kararlılığının bir göstergesi olarak nitelendirdi ve ziyaretin ikili ilişkilerin temelini güçlendirmesi gerektiğini ve bu nedenle Cihangiri’yi Kore’ye davet ettiklerini söyledi.

Güney Kore Başbakanı ayrıca Seul’ün İran’ın Güney Kore’deki bloke varlıklarını serbest bırakma çabalarını açıkladı ve iki ülkenin sorunlarını çözerek daha parlak bir geleceğe doğru ilerleyeceğini umduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.