Cihangiri: Ä°ran her zaman her yerde Irak halkının yanında olacaktır…

  • 17 Åžubat 2015
  • 817 kez görüntülendi.
Cihangiri: Ä°ran her zaman her yerde Irak halkının yanında olacaktır…

Irak’ın baÅŸkenti BaÄŸdat’ta Irak Meclis BaÅŸkanı Selim al-Cuburi ile görüşen Ä°ran CumhurbaÅŸkanı Yardımcısı Ä°shak Cihangiri, Irak Ordusu ve halkının IŞİD karşısında elde ettiÄŸi baÅŸarılara dikkat çekerek, “Bu baÅŸarıların devam etmesi ve tarihi Irak ülkesinin teröristlerden kurtulmasını diliyoruz” dedi.

Cihangiri iki ülke parlamentoları arasındaki iliÅŸkilerin önemini vurgulayarak, “Parlamentolar arasındaki iliÅŸkilerden, iki ülke ve halklar arasındaki iliÅŸkilerin güçlenmesinde kullanılmalıdır. Ä°ki ülke parlamentoları arasındaki dostluk kuruluÅŸlarının çalışmalarına devam etmesi gerekiyor. Bu çalışmaların geliÅŸmesi ile, tarihi, kültürel ve dini geçmiÅŸe sahip Ä°ran ve Irak iliÅŸkilerinin daha da geliÅŸebilmesini umut ediyoruz” dedi.

Irak’ı etkisi altına alan terör örgütleri hakkında konuÅŸan Cihangiri, “Terör örgütleri, bir müslüman grubuna destek vermek adı altında, birçok maddi ve insanı zarar üretmiÅŸtir. Dini alimlerimizin de görüşleri ile, her türlü ÅŸiddeti kınamaları ve etnik gruplar arasındaki gerginliklerin önüne geçmeleri gerekmektedir. IŞİD ile mücadele sadece askeri yöntemler ile gerçekleÅŸemez ve ideolojik ve finansal desteklerin kesilmesi gibi çalışmalar da gerçekleÅŸmelidir. Ä°ran, Irak’ın güvenliÄŸi kendi güvenliÄŸi ve Irak’ın geliÅŸimini kendi geliÅŸimi olarak kabul ediyor” dedi.

Cihangiri açıklamasının baÅŸka bölümünde ise “Ä°ran her zaman her yerde Irak halkının yanında olacaktır. Irak’ın bu sorunları aÅŸacağı ve geliÅŸim yolunda ilerleyeceÄŸinden eminiz. Ä°ran, Irak ile deneyim paylaşımı yapmaya ve ülkenin yeniden yapılanmasına yardım etmeye hazırdır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.