Cihangiri: İran, Suriye’nin yeniden inşasına yardım edecek

  • 24 Ocak 2019
  • 1.512 kez görüntülendi.
Cihangiri: İran, Suriye’nin yeniden inşasına yardım edecek

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri, Tahran’ın Suriye’nin yeniden inşa sürecinde de bu ülken halkı ve hükümetinin yanında olacağını vurguladı.

Bugün Suriye’nin Tahran Büyükelçisi Adnan Mahmud’u kabul eden Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Cihangiri, İran’ın terörizme karşı mücadelede Suriye’nin yanında durduğu gibi, yeniden inşa sürecinde de bu ülke halkı ve hükümetinin yanında duracağını kaydetti.

Cihangiri, Suriye’ye yapacağı ziyaretine de dikkat çekerek, Tahran-Şam münasebetlerinin çok uygun seviyede olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Cihangiri, Suriye halkı ve hükümetinin her geçen gün yeni başarılara imza atmasını temenni etti.

Suriye Büyükelçisi Mahmud da, İran’a Suriye’de barış ve istikrarın sağlanması için yaptığı yardımlarından dolayı teşekkür ederek, iki ülkenin yakın işbirliği içine girmesine vurgu yaptı.

Mahmud ayrıca Şam yönetiminin İran’ın Suriye’nin yeniden inşasının tüm aşamalarına katılmasını isteyerek, Cihangiri’nin Şam ziyareti sırasında iki ülke arasında stratejik işbirliği anlaşmasının imzalanmasını temenni etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.