Cihangiri: İran’ın Pakistan’la savunma ve askeri işbirliği alanında bir sınırlaması yoktur

  • 18 Ocak 2018
  • 892 kez görüntülendi.
Cihangiri: İran’ın Pakistan’la savunma ve askeri işbirliği alanında bir sınırlaması yoktur

İran cumhurbaşkanı yardımcısı İshak Cihangiri, Pakistan savunma, ilim ve teknoloji bakanı Rana Tenvir Hüseyin ile görüşmesinde, Tahran’ın İslamabad’la askeri ve savunma işbirliği konusunda hiç bir sınırlamasının olmadığını söyledi.

Cihangiri, dün Tahran’daki görüşmede, iki ülkenin işbirliğinin İslam dünyasının sorunlarının giderilmesinde önemli rolünün olabileceğini belirterek, ”Amerika ve siyonist İsrail’in bölgede yanlış siyasetlerinin, bölge genelinde terörist ve aşırı grupların yayılmasına neden olduğunu’ söyledi.

İran cumhurbaşkanı yardımcısı, Afganistan’da uyuşturucu madde ekimi ve üretiminin kaygı verici boyutta arttığını belirterek,  İran, Pakistan ve Afganistan arasında  mafya ve terörist şebekelere karşı mücadelenin zaruri olduğunu söyledi.

Sözkonusu görüşmede Pakistan savunma bakanı Rana Tenvir Hüseyin de, hiç bir ülkenin İran ve Pakistan ilişkilerini bozamayacağını belirterek, ”iki ülkenin her zaman belli bir yolda olduğunu ve ilişkilerin de geçmişe göre daha da ilerletilmesi gerektiğini’ söyledi.

Pakistan savunma bakanı, iki ülke ilişkileri ve işbirliğinin her alanda kalkındırılması gerektiğini  belirterek, ‘ iki ülkenin çeşitli alanlarda ilişkileri arttıracak çok çeşitli potansiyele sahip olduklarını  söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.