Cihangiri: IŞİD’i Destekleyenler, IŞİD’in Saldırılarına Maruz Kaldı…

  • 16 Şubat 2015
  • 776 kez görüntülendi.
Cihangiri: IŞİD’i Destekleyenler, IŞİD’in Saldırılarına Maruz Kaldı…

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri, IŞİD’i destekleyenlerin bugün kendilerinin bu terör örgütünün saldırılarına maruz kaldığını ifade etti.
Bugün Bağdat’ta İran-Irak Ortak Komisyon Toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı, Irak halkı arasında birliğin ve toprak bütünlüğünün korunmasının İran İslam Cumhuriyeti’nin ilkesel politikalarından olduğunu belirtti.
Irak ve Suriye’nin terörle mücadelede ön cephede savaştığını ifade eden Cihangiri, Irak hükümetinin IŞİD’e karşı zaferlerini kutlayarak, Irak topraklarının IŞİD teröristlerinden temizlenme sürecinin devam edeceğini temenni etti.
İran ve Irak’ın ekonomik ilişkilerinin giderek arttığına dikkat çeken Cihangiri, demiryollarının birbirine bağlanması ve limanlar konusunda işbirliği dahil çeşitli alanlarda imzalanan anlaşmaların bir an önce yürürlüğe girmesine vurgu yaptı.
Toplantıda, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi de, İran heyetine hoş geldiniz diyerek, iki ülkenin artan münasebetlerine dikkat çekip, ikili işbirliğinin muhtelif alanlarda daha da gelişmesine vurgu yaptı.
İran ile Irak arasında çeşitli alanlarda işbirliği için bol imkan ve potansiyelin olduğunu hatırlatan Irak Başbakanı, Tahran ve Bağdat’ın petrol ve doğalgaz, konut, taşımacılık ve diğer alanlarda iyi işbirliği yapabileceğini kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.