Cihangiri: Petrokimya sanayisinde direniş ekonomisi gerçekleştirilebilir

  • 13 Aralık 2015
  • 860 kez görüntülendi.
Cihangiri: Petrokimya sanayisinde direniş ekonomisi gerçekleştirilebilir
İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri, Petrokimya sanayisindeki kapasite ve özelliklerin, direniş ekonomisinin tecellisi için bariz bir örnek olduğunu ifade etti.

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri bugün Tahran’da düzenlenen 12. Uluslararası Petrokimya Sanayii Konferansı’nda yaptığı konuşmada, direniş ekonomisi genel politikalarının yaptırımların ardındaki dönem için en ciddi ve önemli öncelik olduğunu belirtti.

Cihangiri, direniş ekonomisinin yaptırım dönemi ile sınırlı olmadığını, İran hükümetinin yaptırımlardan sonraki dönemde de direniş ekonomisini gündemine alacağını vurguladı.

İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı, İslam İnkılabı Rehberi’nin tebliğ ettiği direniş ekonomisi politikalarına işaretle, çıkabilecek ekonomik sorunların önlenmesi için bu yaklaşımın yürütme organlarının yanı sıra, ekonomi firmalarınca da dikkate alınması şart olduğunu kaydetti.

Cihangiri, içten büyüyen, dışarı açılan ve adelet eksenli olmanın direniş ekonomisi genel politikalarının yaklaşımlarından olduğunu ifade etti.

İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı sözlerinin devamında, ekonomide yüzde 8’lik büyümeye de vurgu yaptı.

12. Uluslararası Petrokimya Sanayii Konferansı bugün 25 ülkeden 97 firmanın katılımıyla Tahran’da başladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.