Cihangiri: Petrol satışı için yeni müşterilerimiz vardır

  • 06 Aralık 2018
  • 1.641 kez görüntülendi.
Cihangiri: Petrol satışı için yeni müşterilerimiz vardır

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, Amerika’nın İran aleyhindeki petrol yaptırımına işaretle, İran’ın yeni müşteriler bulduğunu ve petrolünü de sattığını belirtti.

Japonya Kyodo Ajansı’na açıklamada bulunan Cihangiri, İran’ın yeni müşterilerinin isimlerini açıklamayarak, ülkelerin Amerika tarafından İran petrolünü almaması için tehdit etmesini çok tehlikeli fakat imkansız olduğunu söyledi.

İran’ın esas gelir kaynağından mahrum kalması durumunda susmayacağını ve gereken tedbirleri alacağını ifade eden Cihangiri, İran’ın Amerika yaptırımlarına rağmen petrol ihracatını 4 Kasım’dan önceki duruma getirebileceğini söyledi.

Cihangiri, İran ile çalışmak isteyen Japon şirketlerin kaygılarını gidermek için onlarla müzakereye hazır olduğunu belirterek, Japon hükümeti ve şirketlerinin, Amerika baskılarını geride bırakmak için her zaman çıkış yolları olduğunu belirtti.

Japonya, İran’dan petrol almak için Amerika tarafından muafiyet alan 8 ülkeden biridir.

Cihangiri, Japonya’nın Amerika’nın tek taraflı uygulamaları karşısında durması gerektiğini belirterek, İran’ın Japon Başbakanı Abe’nin Tahran ziyaretine hazır olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.