Cihangiri, Yarın Irak’a Gidecek…

  • 15 Şubat 2015
  • 859 kez görüntülendi.
Cihangiri, Yarın Irak’a Gidecek…

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Cihangiri, İran-Irak Karma Ekonomik Komisyonu toplantısına katılmak ve Iraklı yetkililerle görüşmek üzere, yarın bir heyet başkanlığında Bağdat’a gidiyor.
Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri’ye, Irak ziyaretinde, Sanayi ve Maden, Sağlık, Konut ve Şehircilik ve Tarım Bakanları eşlik edecek.
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’nin daveti üzerine Bağdat’a gidecek İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Bağdat’ta İran-Irak Karma Ekonomik Komisyonu toplantısında konuşma yapacak, ayrıca birkaç anlaşma ve işbirliği mutabakat zaptına imza atacak.
İranlı yetkili, Irak Başbakanıyla da ortak basın toplantısına katılacak.
Cihangiri’nin, Irak’ta Cumhurbaşkanı Fuad Masum ile de bir araya gelerek, siyasi ve ekonomik alanlar başta olmak üzere ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konuları ele alması bekleniyor.
Cihangiri, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi, Meclis Başkanı Selim Ceburi ve Irak İslam Yüksek Meclisi Başkanı Seyyid Ammar hekim ile de görüşecek.
İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Cihangiri, Irak programı kapsamında, Necef-i Eşref’e giderek, burada büyük taklit mercileriyle bir araya gelecek.
İran ve Irak’ın ikili ticaret hacmi yıllık bazında 12 milyar dolar olarak açıklanmıştır, iki ülke, bu rakamı 20 milyar dolara çıkarmaya çalışıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.