Cihangiri’nin Irak ziyareti sonunda İran ve Irak ortak bildirisi yayınlandı

  • 19 Şubat 2015
  • 1.262 kez görüntülendi.
Cihangiri’nin Irak ziyareti sonunda İran ve Irak ortak bildirisi yayınlandı

İslami İran cumhurbaşkanı birinci yardımcısı İshak Cihangiri ve beraberindeki heyetin Irak’a yaptığı ziyaretin sonunda, ikili ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla İran ve Irak arasında ortak bildiri yayınlandı.
Bildiride, iki ülke arasında dostluk ve kardeşliğe dayalı ilişkilerin devam ettirilmesi ve geliştirilmesinin yanı sıra, güvenlik sorununun karşılıklı görüşmeler yoluyla çözülmesi, iki ülke arasında ilişkilerin siyasi, iktisadi, güvenlik ve ticari alanda geliştirilmesine vurgu yapıldı.
İran ve Irak yayınladıkları ortak bildiride ayrıca bölgenin siyasi ve güvenlik sorunlarının giderilmesi için bölge ülkelerinin katılımının da sağlanacağı bir program için çaba gösterilmesine vurgu yaparlarken, Irak devleti ve halkının terörizmle mücadelesine İran’ın her açıdan desteği vurgulandı.
İslami İran cumhurbaşkanı yardımcısı, dün gece Irak’tan Tahran’a dönmeden önce Irak Şii Müslümanları Taklid Mercileri’nden Ayetullah İshak Feyyaz’la görüşmesinde, IŞİD terör örgütünü tehlikeli bir örgüt olarak niteledi ve bu grubun yalnızca Irak için tehdit ve tehlike oluşturmadığı ve bütün bölge ve İslam dünyası için de tehdit olduğunu zira bu terör örgütünün İslam’ın çehresine zarar verdiğini söyledi.
Ayetullah Feyyaz da, İran İslam Cumhuriyetini, dünyada tek resmi şia devleti olarak nitelerken, bundan dolayı İran’ın düşmanlarının çok olduğunu ve bunun için de İran devletinin gücünün daha da artması gerektiğini söyledi.
Iraklı taklid mercii, İran’ın bugün dünyada çok iyi bir konumunun bulunduğunu belirterek, bunun dünya Şiilerinin iftiharı olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.