Çin: 80 bin kişide Koronavirüs var

  • 29 Şubat 2020
  • 8.517 kez görüntülendi.
Çin: 80 bin kişide Koronavirüs var

Çin sağlık bakanlığı koronavirüse yakalanmış 80 bin kişinin olduğunu bildirdi.

Çin sağlık bakanlığı koronavirüsten ölü sayısının 2835’e yükseldiğini bildirirken dün 47 kişinin bu salgından öldüğünü bildirdi.

Bu arada Birleşmiş Milletler’e bağlı Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Corona virüsün hızla yayıldığını ve artık hemen tüm ülkelerin salgına hazırlıklı olması gerektiğini açıkladı. Aralık ayından bu yana kadar dünya genelinde 2 bin 867 kişi Corona virüsü nedeniyle hayatını kaybetti, virüsü taşıdığı tespit edilen vaka sayısı ise 84 bin 124’e yükseldi.
Corona virüsüyle ilgili gelen son haberlere göre, Çin dışında hastalığın yayılışının en vahim boyutlarda olduğu iki ülke İtalya ve İran. Dünya genelinde ise 55 ülkede Corona virüsü vakaları tespit edildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), virüse ilişkin açıklamada bulunarak, alarm seviyesinin ‘yüksek’ten ‘çok yüksek’ seviyesine çıkarıldığını duyurdu.

BBC’de yer alan habere göre, dün Nijerya, stonya, Danimarka, Hollanda ve Litvanya da ilk Corona virüs vakalarının görüldüğünü açıklarken Avrupa’da Almanya ve İsviçre’deki vakalarda artış gözleniyor. En çok yeni vaka tanısı bildiren ülke ise Güney Kore.

Çin ise ilk kez tedavi görüp iyileşen, taburcu olanların sayısının 10 gündür üst üste yeni hastalananların sayısını geçtiğini bildiriyor.

Cenevre’de bir açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Christian Lindmeier salgının boyutlarının büyüdüğünü söyleyerek bir süredir Corona virüsünün bütün ülkelere değilse bile hemen hemen tüm ülkelere yayılacağı senaryosu üzerinde çalıştıklarını ve hükümetleri önlem almaya çağırdıklarını söyledi.

Avrupa’da ise virüsün en çok görüldüğü ve yayıldığı ülke hâlâ İtalya ama dün Belarus, Hollanda ve Litvanya da birer vaka saptandığını açıklayarak virüsün yayıldığı Avrupa ülkelerine katıldılar. Hollanda daha sonra ikinci bir vaka bildirdi.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Veran, ülkede Corona virüsü vakasının 57’ye yükseldiğini duyurdu. Veran, salgının yayılmasını önlemek için Fransız vatandaşlarından el sıkışmamalarını önerdi.

İtalya’da Corona virüsün vakası 821’e yükseldi. Virüs nedeniyle ülkede bugüne kadar 21 kişi hayatını kaybetti, 41 kişi ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.