Çin: ABD’nin Ukrayna’daki laboratuvarlarında tehlikeli virüsler bulundu

  • 15 Mart 2022
  • 275 kez görüntülendi.
Çin: ABD’nin Ukrayna’daki laboratuvarlarında tehlikeli virüsler bulundu

Çin Uluslararası Radyosu’nun haberine göre ABD’nin Ukrayna’daki 30 biyolojik laboratuvarında tehlikeli virüsler bulundu.

Rusya-Ukrayna çatışması sürerken, ABD’nin dünya genelinde kurduğu 336 biyolojik laboratuvar tüm dünyanın dikkatini çekti. Alınan bilgilere göre, Pentagon tarafından Ukrayna’da tesis edilen 30 biyolojik laboratuvarda çok sayıda tehlikeli virüs bulundu.

ABD Dışişleri Müsteşarı Victoria Nuland daha önce yaptığı açıklamada “Ukrayna’da biyolojik laboratuvarlarımız var. Rus ordusunun onları kontrol etmeye çalışıyor olabileceğinden oldukça endişeliyiz” ifadelerini kullandı.

ABD, Ukrayna’da bulunan 30 biyolojik laboratuvarda biyolojik savaşlarla ilgili yoğun araştırmalar yürüttü. Ancak daha şaşırtıcı olan, Pentagon 30 ülkede 336 biyolojik laboratuvarı kontrol etti. ABD’nin bu laboratuvarlarda sürdürdüğü biyolojik araştırmalar da gizemini koruyor.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsüne göre, Ukrayna’da 30 ABD biyolojik laboratuvarının imha edildiği bildirildi.

Pekin ayrıca, Rus yetkililerin Ukrayna’da ABD askeri biyolojik laboratuvarlarının varlığına ilişkin açıklamalarının ardından bu tür araştırma tesislerinin varlığını doğruladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian da dün (Pazartesi) Pekin’de düzenlediği günlük basın toplantısında, Ukrayna’daki ABD tarafından finanse edilen biyolojik laboratuvarların raporlarıyla ilgili bir soruya verdiği cevapta şöyle dedi: “Eğer ABD, faaliyetlerinin samimiyetini kanıtlamak istiyorsa, neden bu biyolojik laboratuvarları uluslararası uzmanlar tarafından bağımsız araştırmalara açmıyor? Ukrayna’daki askeri-biyolojik faaliyetler uluslararası toplumu endişelendiriyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.