Çin: Amerika, İran’a yönelik tek yanlı yaptırımları kaldırmalı

  • 07 Aralık 2019
  • 9.069 kez görüntülendi.
Çin: Amerika, İran’a yönelik tek yanlı yaptırımları kaldırmalı

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, Amerika’dan İran aleyhine uyguladığı ve yanlış olan baskı politikasını durdurmasını ve tek yanlı yaptırımlara son vermesi istedi.

İRNA Ajansı’na göre, Hua Chunying günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, Amerika’dan İran’a uyguladığı azami baskı politikasını, yaptırımlar ve tehditlere son vermesini ve Fars Körfezindeki gerginliklerin azaltılması için diplomatik bir çözüm yolu bulmasını istedi.

ABD’nin nükleer anlaşmadan tek taraflı çıkmakla yetinmediğini ifade eden Çinli yetkili, ABD’nin  İran’a uyguladığı baskının yanında nükleer anlaşmada kalan diğer ülkeleri de ambargo ve cezalandırmakla tehdit ettiğini söyledi.

Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü, Amerika’yı eleştirerek, Washington’un nükleer anlaşmadan çıkmasının bölge sorunlarının daha girift hale geldiğini söyledi.

Hua Chunying, diyalog ve müzakerenin İran nükleer meselesinin çözümü için tek yol olduğunu belirterek, anlaşmada kalan tüm tarafların anlaşmayı tam uygulamalarını temenni etti.

Bilindiği gibi Amerikan başkanı Trump, 8 mayıs 2018’de nükleer anlaşmadan çıktığını bildirmiş ve İran’a yönelik yeni yaptırımların başlayacağını ilan etmişti. Trump’ın bu uluslararası kanunları ayaklar altına alan açıklamasına hem Amerika içinden hem de dünya genelinde büyük tepki gelmişti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.