Çin: Amerika tek yanlı tüm yaptırımları kaldırmalı

  • 05 Haziran 2021
  • 3.325 kez görüntülendi.
Çin: Amerika tek yanlı tüm yaptırımları kaldırmalı

Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü Amerika’nın İran’a karşı tüm tek taraflı yaptırımları kaldırması gerektiğini vurguladı.

Mehr Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü Wang Wenbin, Viyana müzakereleri hakkında yaptığı açıklamada, hali hazırda yapılan görüşmelerde BERCAM’a bağlılığın sürmesi konusunda önemli ilerlemelerin yaşandığını, tarafların anlaşmaya varmak için siyasi açıdan istekli olduklarını gösterdiklerini söyledi.
Wang Webin ayrıca sıkı müzakerelerle çözülmesi gereken bazı ihtilafların hala var olduğunu ifade ederek, Çin karşı tarafların bu engelleri aşarak daha acil girişimlerde bulunmak ve bu alanda sıkı ve pratik siyasi kararları bir an önce almalarını umut ettiğini söyledi.
Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü İran İslam cumhuriyetinin en temel sorununun Amerika’nın tek yanlı olarak BERCAM’dan çekilmesi ve İran’a maksimum baskı uygulaması olduğunu belirtti.
Diğer yandan Çin’İn BM temsilcisi ve Viyana’da yürütülen nükleer görüşmelerde Pekin temsilcisi Wang Qun da İran’ın haklı endişelerinin en uygun şekilde ihya görüşmelerinde incelenmesi ve Amerika’nın İran’a karşı illegal yaptırımlarının tam ve şeffaf olarak kaldırılması gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.