Çin büyükelçisi: İran petrol tankeri mürettebatının kurtarılması Çin hükümeti için büyük öneme haizdi

  • 22 Ocak 2018
  • 972 kez görüntülendi.
Çin büyükelçisi: İran petrol tankeri mürettebatının kurtarılması Çin hükümeti için büyük öneme haizdi

Çin’in İran büyükelçisi Pang Sen, İran’a ait bir petrol tankerinin Çin denizinin doğusunda bir kuru yük gemiyle çarpışması ve yangın çıkmasının ardından Çin cumhurbaşkanı ve başbakanının mürettebatın kurtarılmasıyla ilgili derhal direktif verdiklerini söyledi.

Pang Sen, dün İRİB muhabirine verdiği demeçte, sözkonusu gemi kazasına temas ederek, İran petrol tankerinde yangının sürdüğü 8 gün boyunca Çin kurtarma ekiplerinin bir kaç kez gemiye yanaştıklarını ve çok yakından çalıştıklarını ve kurtarma operasyonunu gerçekleştirdiklerini ve sonunda gemiye girebildiklerini ve kendileriyle iki cesedi ve kara kutuyu çıkarabildiklerini söyledi.

Çinli büyükelçi, sözkonus petrol tankerindeki yükün sıvı gaz olduğunu, yangınla beraber zehirli gazların yayılması ve rüzgarla birlikte kurtarma ve yardım çalışmalarının son derece zor yapıldığını belirterek, Çin’in, İran gemisi personelini çıkarmayı öncelikli olarak dikkate aldığını bildirdi.

Çin büyükelçisi Pang Sen, Çin’in geminin içine deniz robotu göstermek istediğini ama bunun da yayılan gazlardan dolayı gerçekleşemediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.