Çin Büyükelçisi: İran’ın Toprak Bütünlüğünü ve Tutumunu Kesin Bir Şekilde Destekliyoruz

  • 22 Aralık 2022
  • 139 kez görüntülendi.
Çin Büyükelçisi: İran’ın Toprak Bütünlüğünü ve Tutumunu Kesin Bir Şekilde Destekliyoruz

Çin Büyükelçisi Çang Hua “Çin Halk Cumhuriyeti, İran’ın toprak bütünlüğünü koruma yönündeki tutumunu kesin bir şekilde desteklemektedir.” dedi.

Çang Hua, bu görüşmede; Bender Abbas’ın Çin’de bile tanınan bir şehir olduğunu belirterek bu bölgede Çin başkonsolosluğunun açılmasının ilişkilerin güçlendirilmesinde önemli bir adım olduğunu vurguladı ve şöyle dedi: “Birçok Çin gemisi ve şirketi Bender Abbas’da faaliyet yapıyor. Bu yüzde başkonsolosluğumuzun burada bulunması ekonomik, turistik, vize ve ticaret açısından ilişkilerimizi güçlendirebilecektir.” dedi.

Çinli makam Hürmüzgan eyaletinde bulunan Bender Abbas şehrinde yaptığı konuşmada Çin’in kesin bir şekilde İran’ın toprak bütünlüğünü koruma yönündeki tutumunu desteklediğini vurguladı.
Çin Büyükelçisi İran ve Çin’i iki kadim uygarlık ve zor günlerin dostu değerlendirerek  “Uluslararası gelişmelere ilaveten iki ülke liderlerinin de odak noktasında ilişkilerin geliştirilmesi yer alıyor. Bu bölge de İpek Yolu’nda bulunması itibarı ile ilişkilerin güçlendirilmesinde  önemli bir rol oynuyor. 25 yıllık kapsamlı işbirliği anlaşmamızdan yola çıkarak stratejik ve uzun vadeli planları hayata geçirmemiz lazım.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.