Çin Cumhurbaşkanı, İran Cumhurbaşkanı Ruhani’yi kutladı

  • 21 Mayıs 2017
  • 1.721 kez görüntülendi.
Çin Cumhurbaşkanı, İran Cumhurbaşkanı Ruhani’yi kutladı

Çin cumhurbaşkanı, İran Cumhurbaşkanı Ruhani’nin ikinci kez Cumhurbaşkanı olarak seçilmesini, kendisine ve İran halkına tebrikte bulundu.

İRNA’nın yaptığı açıklamaya göre, Çin cumhurbaşkanı Şi Cin Ping, Hasan Ruhani’ye gönderdiği tebrik mesajında, kendisinin ilk dört yıllık cumhurbaşkanlığı döneminde İran’ın ekonomik, siyasi ve sosyal alanlarda bir çok önemli başarıya imza ettiğini bildirdi.

İki ülke ilişkilerin ve uluslararası alanda işbirliğinin gelişmesi için Çin’in hazır olduğunu bildiren Çin cumhurbaşkanı Şi Cin Ping, bu konuda umutlu olduğunu ifade etti.

Tacikistan Cumhurbaşkanı İmam Ali Rahman da  Hasan Ruhani’yi gönderdiği tebrik mesajında yeniden cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutladı ve yeni dönemde İran ve Tacikistan ilişkilerinin daha da gelişmesini istedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı da bir kutlama mesajı göndererek Hasan Ruhani’nin ikinci bir kez İran Cumhurbaşkanı olarak seçilmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi ve ikinci dönemde de İran ve Ermenistan ilişkilerinin daha da gelişmesini temenni etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.